Kiránduló

Wörschachklamm – a legeldugottabb

Hatalmas sziklák, csobogó, gyönyörű színű, kénes szagú patak, fahidak és rengeteg lépcső – ez a Wörschachklamm. Az általam bejárt szurdokok közül ez talán a legeldugottabb, legkevésbé ismert és leg-kimondhatatlanabb nevű. 🙂 Pedig alig kell letérni a főútról és máris ott van ez a vadregényes gyöngyszem. ​​​ Hol található? Ausztriában, Stájerország nyugati részén, Wörschach település mellett…. Tovább »

Hógolyózás nyáron – Dachstein gleccser

Hógolyóztatok már nyáron? Ha még nem, de szeretnétek, akkor kiránduljatok el a Dachstein hegy déli lejtőjéhez, ahonnan egy kabinos felvonó 2700 méteres magasságba repít, a Dachstein gleccserhez. Télen hatalmas síparadicsom, és nemcsak lesikló pályákkal, hanem hosszú sífutó pálya is van, meg különböző ugratók és csúszócsövek snowboard-osoknak. És mindez meg van nyáron is! Aki annyira szeret… Tovább »

Felvonóval nyárból a télbe – Dachstein Südwandbahn

A Dachstein déli oldalán van egy különleges felvonó, ami nyáron is a hófödte hegyre repíti az utasait. A Dachstein lejtőin télen fantasztikus síparadicsom található, rengeteg különböző síelési lehetőséggel. És nyáron is! Igaz, nyáron kevesebb a lehetőség, de a Dachstein gleccseren nyáron is lehet síelni, akár rövidnadrágban is. 🙂 Ramsau egy picurka falucska festői fekvéssel a… Tovább »

Nyáron világbajnok kirándulóhely, télen világbajnok sípálya – Planai

Aki szereti a lélegzetelállító panorámát, aki képes ezért felmászni egy magas hegyre, hogy onnan további hegyeket és völgyeket csodáljon, annak itt a helye! A Planai több szempontból is szuper hegy, amely lenyűgöző panorámát, valamint változatos sportolási és szórakozási lehetőségeket kínál egész nyáron. Télen pedig világbajnok síközpont. Igazi paradicsom! Hol található? Ausztriában, Stájerország nyugati szélén, Schladming… Tovább »

Talbachklamm – a legkönnyebb

Az általam eddig bejárt szurdokvölgyek közül a Talbachklamm szurdok a legkönnyebben megközelíthető és a legkönnyebben bejárható. Kicsit kivétel is, mert itt nincsenek fa hidak és lépcsők, csak egy kellemes, széles ösvény, ami ráadásul télen-nyáron járható. Széles, gyors folyású, gyönyörű színű patak, szép vízesések és a hegyről csörgedező, zenélő erecskék – ez a Talbachklamm. Hol található?… Tovább »

Ékszerdoboz az Enns völgyében – Schladming

Schladming télen világbajnok síközpont. Rengetegen járnak ide síelni, hatalmas a nyüzsi, hiszen négy hegy várja a síelés szerelmeseit. A tél a főszezon és mindenki így ismeri. Pedig … Nyáron egy gyönyörű, nyugodt kisváros az Alpok hatalmas hegyei között, és rengeteg látnivalót kínál. Remek bázisállomás a környék felfedezéséhez is. Sőt, nagyon leleményesek abban, hogyan tudják idecsábítani… Tovább »

Nyári felvonózás a Planai hegyre – Schladming

Schladming egy világbajnok síközpont. 2013-ban a város melletti Planai hegyen már másodszor rendeztek világbajnokságot, 2017-ben pedig itt (is) rendezték a speciális téli olimpiát. És minden évben megrendezik az éjszakai lesiklást Nightrace néven, amire idén is több mint 50 ezer néző volt kíváncsi. De négy hegy is várja itt a síelés szerelmeseit. Tehát télen pezseg a… Tovább »

Télen síparadicsom, nyáron turistaparadicsom – Kreischberg

Télen itt világbajnok sípályák vannak, hiszen 2015. és 2017. januárjában is itt rendezték a FIS sí-freestyle és snowboard világbajnokságot. Nyáron viszont igazi turistaparadicsom az egész család számára. Érdekes túraútvonalakkal csábítják a hegyre a kicsiket és a nagyokat is. Érdemes a Kreischberg-et nyáron is felkeresni. Hol található? Ausztriában, Stájerországban, Murau mellett, St. Lorenzen ob Murau település… Tovább »

Élményvonatozás a Semmeringbahn-on – Gloggnitz-Mürzzuschlag

Aki szereti a szép tájakat, a hegyeket, a völgyeket, az erdőket, a sziklákat és egy kicsit a vonatokat is viaduktokkal, alagutakkal együtt, annak ki kell próbálnia ezt az élményvonatot. A Semmeringbahn persze nemcsak élményvonat, hiszen ez a vonal az összeköttetés Bécs és az Adriai-tenger között, sokan használják ez a vonatot a mindennapi közlekedésben is. Lehet,… Tovább »

Stájerország legmagasabb vízesése – Günstner

A Günstner vagy Günster vízesésről talán még kevesen hallottak. Annyiban hasonlít a szurdokvölgyekre, hogy itt is kiépített fahidakon lehet megközelíteni a vízesést. Ami nem kicsi! Hanem nagy. Illetve magas. Összesen 65 méter hosszan zúdul le a Schöderbachs patak vize, és ezzel a Günstner a legmagasabb vízesés Stájerországban. Érdemes megnézni! Hol található? Ausztriában, Stájerország Dél-nyugati csücskében,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!