Kiránduló

Fel a várba, 14 kapun át – Hochosterwitz

Karintia egyik jelképe ez a gyönyörű vár. Több mint 400 éve ugyanannak a családnak a birtokában van. És egy nagyon különleges, bevehetetlen vár, melyhez 14 kapun keresztül vezet az út a meredek domboldalban. Már messziről látszik egy magas dombtetőn. Érdemes egy kis kitérőt tenni miatta. Hol található? Ausztriában, Karintia tartományban, Klagenfurttól észak-keletre, Launsdorf közelében. Térképen… Tovább »

Dachstein – Krippenstein a csúcs!

A Dachstein hegyvonulat északi oldalán van egy csúcs csúcs, a Krippenstein! A lélegzetelállító panorámán túl, világörökségi területen, sok érdekes, bátorságpróbás és lenyűgöző látnivalót találunk. Bár nyáron itt hó nincs, mint a déli oldalon a gleccsernél, de kora ősztől késő tavaszig még hófoltokat is találhatunk. Ez az a csúcs alulról, rajta a Five Fingers kilátó a… Tovább »

Felvonók a Dachstein másik oldalán – Dachsteinseilbahn

A Dachstein gleccser másik oldalán is fantasztikus kalandok várnak mindenkire! Természetesen lehet túrázni, hegyet mászni, de itt is van egy nagy-kabinos felvonó. Illetve kettő! Vagy akár három. Ki mennyit szeretne. 🙂 ​​​ Obertraun egy kis falucska a Dachstein hegyvonulat északi lábánál. Télen hatalmas síparadicsom, nyáron pedig a kirándulók fellegvára. Innen indul ugyanis az a kabinos… Tovább »

Show bánya Hallstatt fölött – Salzwelten

Mi van Hallstatt fölött a hegyen? Vagy inkább mi van a hegy gyomrában? Hát só! És ezt a sót több mint 7000 éve bányásszák Hallstatt mellett. Ma is. De a régi, már nem használt bányából egy interaktív, varázslatos kiállítóhelyet, egy bányamúzeumot alakítottak ki. Show-t építettek a sóra. Hatalmas élmény! ​​​ Hol található? Ausztriában, Felső-Ausztria tartomány… Tovább »

Sikló a sóbányához – Salzbergbahn, Hallstatt

Hogyan juthatunk fel egy tóparti, ékszerdoboz kisvárosból a hegyen lévő sóbányába? Hát egy klassz siklóval! (Persze gyalog is lehet, de siklózni igazán különleges élmény.) Hallstatt belvárosa mellől indul és a Salzberg meredek oldalán kúszik fel a hegyre ez a kis kabin. Kényelmesen utazhatunk benne és lélegzetelállító a kilátás belőle. Hol található? Ausztriában, Felső-Ausztria tartomány déli… Tovább »

Hallstatt – a só városa

Bájos, barokk városka egy magas hegyek által körülölelt, tisztavizű tó partján, ez Hallstatt. A hegyoldalba épített házai miatt sokan keresik fel, hiszen a fekvése egyedülálló. De látnivalóban is bővelkedik, mutatom miért érdemes Hallstatt-ba látogatni! 🙂 ​​​ Hol található? Ausztriában, Felső-Ausztria tartomány déli csücskében, a Hallstätter See, Hallstatt-i tó dél-nyugati partján. Térképen ITT. A városkát híressé… Tovább »

Wörschachklamm – a legeldugottabb

Hatalmas sziklák, csobogó, gyönyörű színű, kénes szagú patak, fahidak és rengeteg lépcső – ez a Wörschachklamm. Az általam bejárt szurdokok közül ez talán a legeldugottabb, legkevésbé ismert és leg-kimondhatatlanabb nevű. 🙂 Pedig alig kell letérni a főútról és máris ott van ez a vadregényes gyöngyszem. ​​​ Hol található? Ausztriában, Stájerország nyugati részén, Wörschach település mellett…. Tovább »

Hógolyózás nyáron – Dachstein gleccser

Hógolyóztatok már nyáron? Ha még nem, de szeretnétek, akkor kiránduljatok el a Dachstein hegy déli lejtőjéhez, ahonnan egy kabinos felvonó 2700 méteres magasságba repít, a Dachstein gleccserhez. Télen hatalmas síparadicsom, és nemcsak lesikló pályákkal, hanem hosszú sífutó pálya is van, meg különböző ugratók és csúszócsövek snowboard-osoknak. És mindez meg van nyáron is! Aki annyira szeret… Tovább »

Felvonóval nyárból a télbe – Dachstein Südwandbahn

A Dachstein déli oldalán van egy különleges felvonó, ami nyáron is a hófödte hegyre repíti az utasait. A Dachstein lejtőin télen fantasztikus síparadicsom található, rengeteg különböző síelési lehetőséggel. És nyáron is! Igaz, nyáron kevesebb a lehetőség, de a Dachstein gleccseren nyáron is lehet síelni, akár rövidnadrágban is. 🙂 Ramsau egy picurka falucska festői fekvéssel a… Tovább »

Nyáron világbajnok kirándulóhely, télen világbajnok sípálya – Planai

Aki szereti a lélegzetelállító panorámát, aki képes ezért felmászni egy magas hegyre, hogy onnan további hegyeket és völgyeket csodáljon, annak itt a helye! A Planai több szempontból is szuper hegy, amely lenyűgöző panorámát, valamint változatos sportolási és szórakozási lehetőségeket kínál egész nyáron. Télen pedig világbajnok síközpont. Igazi paradicsom! Hol található? Ausztriában, Stájerország nyugati szélén, Schladming… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!